onsdag 29 maj 2013

Poliser misshandlade åldring

Klippt ur familjejordbrukarnas Tidning nr 1, år 2013
____________

ATL debatt

En 72 årig lantbrukare utanför Varberg fick en kall januarimorgon besök av Länsstyrelsens djurskyddskontrollant. Då bonde måste ta fram ensilage till djuren bad han kontrollanten att återkomma en annan dag, varpå han lyckades få igång traktorn i kylan och körde iväg till ensilageupplaget. Då ringde kontrollanten  till polisen, som vid sådana här tillfällen alltid har gott om polismän och bilar att skicka, till skillnad mot när det gäller inbrott och stölder. Då bonden skulle hämta fler balar satte han ner balen han hade i traktorlastaren framför polisbilen. Poliserna tillkallade då förstärkning. När dessa anlände for de fyra poliserna på honom och beordrade honom att stiga ur traktorn men då han hade för lite kläder på sig sade den åldrige bonden, att han inte kunde stå ute i den stränga kylan så tunnklädd. Poliserna högg då tag i ena armen och drog honom ur traktorhytten. I den trånga hytten fick den gamle mannen inte fötterna med sig, men poliserna använde all sin kraft för att dra ut honom. Påfrestningen på armen blev alltför våldsam så att senor och ligament i armbågen slets av, varpå poliserna  drog båda armarna bakom ryggen på den gamle mannen och med ett knä i ryggen tryckte de ner honom mot polisbilen, vilket gav honom hemska smärtor. När han kom loss ombesörjde makan att han kom in till akuten på Varbergs lasarett. Han opererades dagarna efter på Varbergs lasarett och läkarna  säger att han inte kommer att bli återställd.

Det makabra  är att poliserna påstår att den lille mannen gjorde sig skyldig till våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.Det tycks inte vara någon måtta  med övergreppen  när det gäller små djurägare. Att det rör om en till åren kommen man, tycks inte det svenska fogdeväldet ta någon hänsyn till, utan  polisen  kan på samma sätt  som i de forna kommunistländerna våldföra sig på åldringar och ljuga ihop vansinniga historier om att gamla gubbar skulle utöva våld mot svenska poliser i sin bästa år.

Man måste också fråga sig vad poliserna hade på en privat näringsfastighet att göra? Gäller inte arbetsmiljölagstiftningen? Det skall tilläggas att i pressen angavs att poliserna tillkallade förstärkning och ytterligare två poliser infann sig för att rulla undan ensilagebalarna från tillfartsvägen. Så går det till i "Matlandet". Undra på att dessa gamla centerpartister lämnar Centern. Är det verkligen polisens uppgift att invalidisera folk? Vem bekostar vården?

Kvibille 2013-02-07
Guy Allan Svensson
Gisslabol 153 
30578 Kvibille
tel. 035-65250

svar i ATL:
Kerstins kommentar: Djurskyddsinspektör får tillkalla polis för att kunna få tillträde till stallar, ladugårdar och andra utrymmen där djur hålls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar