onsdag 25 december 2013

Den svenska rättsrötan

Har erhållit ett beslut från Förvaltningsrätten i Göteborg i ett djurskyddsärende. Det gäller en 72-årig bonde som håller på att sälja sina sista kreatur och avveckla verksamheten på gården. En djurskyddskontrollant vid namn Conny Månsson vid Länsstyrelsen i Halland har egenhändigt beslutat att ålägga den gamle bonden ett vite på 24 000kr för av kontrollanten egenhändigt påstådda brister i djurhållningen som är under avveckling.

Det makabra är att Riksdagen har beslutat att i strid med EU- rätten gett en enskild, av skattemedel försörjd tjänsteman, makt och myndighet att utdöma skyhöga vite, grundade på tjänstemannens egenhändigt hopsnickrade påståenden om att djurhållningen -under avveckling- skulle vara behäftad med brister, som exempelvis att inte skulle vara tillfredsställande rena och inte heller att det skulle vara tillfredställande strött under tiden när arbete i stallet pågick med rengöring och utfodring. (!?)

I överklagandet till Förvaltningsrätten har jag påtalat dessa sakskäl -att det inte kan vara nystrött innan arbetet är hunnit utföras!
Detta oaktat har stadsborna i Förvaltningsrätten beslutat att döma ut det fullständigt fabulösa vitet av den gamle bonden.

Tilläggas bör att bonden den 22 januari blev svårt misshandlad av 4 (!) poliser, vilket vi skrivit om i vår tidning och som jag även beskrivit i artiklar i ATL (Finns även här på bloggen)
Polismisshandeln har belagts med sekretess av Rikspolisstyrelsen.

Detta är Sverige av idag.
Vi befinner i en liknande rättsetisk situation som Östtyskland befann sig i före Berlinmurens fall. Gamla småbönder saknar rättssäkerhet och skydd mot myndigheternas terror.
Sverige framstår alltmer som ett terrorland och vi måste inför nästa års val hudflänga våra fega riksdagsledamöter och regeringsföreträdare för att få dessa att begripa vilket rövarsamhälle de skapat.

Det är verkligen skamligt att se våra gamla idoga bönder misshandlas av dagens goddagspiltar och hur de genom lögner och rättsvidrig rättstillämpning brandskattas på sina sista besparingar som de har i sina djur.

Genom mångårig dålig lönsamhet lider våra gamla böndernas att de får så låg pension att det inte går att leva på dessa allmosor och det finns absolut inte några resurser att betala oproportioneligt höga viten som dyngdryga tjänstemän fått bemyndigande att döma ut!

GAS

1 kommentar: