onsdag 18 december 2013

Djurambulansen omhändertar djur på Ammås i kväll!

Eskil Wilhelmsson ( styrelseledamot i Familjejordbrukarna och är en ärlig, hederlig och stridbar medborgare ) har sedan han fick djurförbud för flera år sedan haft sin gård utarrenderad till en granne. Det finns ett skriftligt avtal om detta som Guy Allan Svensson skrivit. Guy har i många år verkat som arrendesyningsman och är ordentligt sakkunnig om Jordabalken och arrendefrågor. Kontraktet är alltså skrivet efter konstens alla regler. 

För några dagar sedan kom lst Halland på besök (kolla djurförbud), men de sa ingenting om att de skulle återkomma. Det var några kalvar bland arrendatorns djur som saknade öronmärken, det var visst allt. 

I kväll vid ca 17-tiden kom poliser och djurambulansen från Skåne till gården för att omhänderta djuren (40 - 50 djur inkl. kalvar). Omhändertagandet var ställt till Eskil Wilhelmsson. Djuren var lastade för någon timme sedan, men Guy har haft kontakt med polisen och varnat dem för att lämna gården med djuren. Inte minst eftersom de stjäl djuren från en bonde som inte heter Eskil Wilhelmsson. 

Nu har ni bara gjort er skyldiga till egenmäktigt förfarande, har Guy påpekat för dem, lämnar ni gården med djuren har ni medverkat till stöld! 

Om det biter på dem återstår att se, troligen inte. De vet ju att de kommer undan med vad som helst. 

Motivet för omhändertagandet är tydligen i alla fall att man menar att Eskil har skaffat djur trots djurförbud. Detta konstaterande uta att först utreda ägadeförhållandena, bara ett löst antagande. 

HR 

Ps. Guy rapporterar vidare under kvällen om vad som händer. Det mest troliga är väl att de "egenmäktiga tjuvarna" lämnar gården eskorterade av dagens svenska polis. Ds.

-----------

Guy rapporterade att polisen, helt förutsägbart, hellre tar order från en handläggare på lst än lyssnar till en gammal bondes goda råd, vilka var: lasta av djuren igen annars medverkar ni till stöld!

Märklig ordning i det här landet att polisen numera står under befäl av handläggare på lst. Men Gustav Fridolin (MP) hade väl helt rätt när han efter att ha deltagit i en demonstration mot en pälshandlare (de hällde ut rödfärg och kladdade ner skyltfönstren) sa: Djurskyddslagen står över andra lagar (artikel om detta i DN, som jag har en kopia på). 

Vilket väl då innebär att Lex Pippi även står över Grundlagen. Och då är det förstås litet mer förståeligt att polisen känner sig tvingade att ta order av handläggarna på lst, som i vårt nutida samhälle anses vara experter på djurskyddslagen - och är väl medvetna om att beslut som de tagit, med "lagen som står över andra lagar" i ryggen kan de känna sig trygga med att alltid ha fattat juridiskt oklanderliga beslut.

Gustav Fridolin grundade sitt uttalande på att ingen av demonstranterna ställdes till svar för sitt överfall på pälshandlaren. Gustav F var annars beredd att ta sitt straff, men åklagaren tog aldrig saken till prövning. Så visst fog för att se djurrättsaktivismens handlingar som stående över lagarna hade han förstås. Imunitet mot åtal?

Med riksdagsmän och partiledare med den inställningen till lagarna lär det inte vara möjligt att få någon ändring till det bättre för landets djurägare.

Och som vi vet går det aldrig att rätta till ett sådant här övergrepp. Det kommer att bli arrendatorn som får stå för kostnaderna. Taxametern tickar på för fullt. 70 kr/dag och djur + transport + så småningom avlivning ( när ambulansen tjänat ihop en nätt summa på "skötseln") och destruktionskostnader. Det är lika bra att bonden säljer sin gård snabbt som ögat och gör sig medellös.

HR 

4 kommentarer:

  1. Vad snabbt det gick. Som om att de hade gett sig den på att ta djuren, de rånarna.

    Notera att det handlar om rån eftersom de hotar eller tar till våld när man vägrar ge dem sina djur.

    Jag har ingen respekt som helst för detta patrask som sysslar med rån under lagens beskydd. Jag uppmuntrar alla att göra motstånd mot dessa slödder. Glöm inte att filma dem och hänga ut dem på Internet. De får inte syssla med detta anonymt. Häng ut dem - helst skulle man vilja hänga dem i närmaste lyktstolpe.

    SvaraRadera
  2. Skriv en artikel och skicka till Newsvoice så att detta kommer ut till många människor. 99% av svenska okunnigheten vet inte ens om detta.

    SvaraRadera
  3. Det finns bara ett sätt som fungerar.
    Låt varbölden brista!
    Svält ut överheten!

    SvaraRadera